01 October 2012

John Lewis Extension and Fit-out, Exeter



Project summary
 

  • Region: Devon
  • Value: £12,000,000 (Extension), £10,880,000 (fit out)
  • Contract terms: JCT Design and Build 2011
  • Contract length: 66 weeks (extension), 26 weeks (fit out)
  • Procurement: Design + Build
  • Completed: October 2012
  • Site features and challenges: Interface with shell and core refurbishment, high street location – increased public risk, new design concept, new extensions, over/re-clad of envelope, fit overlap
  • Awards: Best Large Format Store of the Year' and 'Highly Commended' as 'Department Store Design of the Year' at Retail Week Interiors Awards - Oct 2013
  • Community: Sidwell Street community charity minor refurbishment project
  • Customer Satisfaction: 73%
     

This fit-out and extension project was undertaken on an existing former Debenham's department store situated on Exeter high street. The site was bound by residential units, the high street, and another main road, with around 22,000 people walking past the building each day. The fit out works were conducted over the five sales floors, one restaurant floor and four back-office and service floors with the completion of a three storey extension taking place simultaneously. The scope of works comprised the design and fitting of internal walls and partitions, internal doors, ceiling finishes, floor finishes, decoration, builders work, M+E plant, security features, lifts, escalators, customer and staff canteens, signage, and racking. The overlapping of the extension and fit out works allowed the store to open for the Christmas 2012 period. GIA = 128,995 ft², Sales floor area = 67,490 ft²

Back Print

MidasGroupUk